Interjú a Trend FM „Kultúrpart” című műsorában

A Trend FM Kultúrpart című műsorának vendége volt Adorján Viktor. A műsorvezető, Mazányi Eszter a könyv kiadásának apropójáról, Jerzy Grotowski munkásságáról és hatásáról, valamint a nemrég megjelent, „A Laboratórium” című tanulmánykötetről kérdezte a szerzőt. Az alábbiakban részletet olvashat a beszélgetésből, a teljes felvételt pedig a bejegyzés végén hallgathatja meg.

Bennem is erősödik az a nézet, hogy ez nem szorosan a szakmának szóló könyv. Egyrészt gondolok arra, hogy Magyarországon mindig is volt, és most is van egy olyan réteg, amely nem színházi szakemberekből áll, de szeretik a színházat, és érdeklődnek minden olyan téma iránt, ami kapcsolatos azzal a művészeti ággal, amit  ők nézőként, befogadóként is kedvelnek. Ez a könyv számukra is érdekes lehet.

Ha még jobban tágítjuk a kört, azt gondolom, hogy pontosan annak az újításnak a természetéből eredően, vagy annak a metodikának a természetéből eredően, amitől ez a színház olyan lett, amilyen végül is lett, ez mindenkinek hasznos lehet végső soron.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg: